ROYALS. Zo zag je Buckingham Palace nog nooit en deze verrassing staat prins Harry en Meghan Markle te wachten

De afgelopen week is er veel gebeurd in de wereld van de royals. Van wat commotie rond het huwelijk van prinses Eugenie tot een glimp van prinses Charlene op de Parijse modeweek. De leukste nieuwtjes op een rij.

vwh

De Britse interieurdesigner Ashley Hicks heeft een boek geschreven met de titel Buckingham Palace: the Interiors. Daarin staan - zoals de naam al doet vermoeden - foto’s van het Britse paleis, ook van kamers die fans van Queen Elizabeth II en co nog nooit eerder hebben gezien. Hicks mocht tien dagen ronddwalen in het gebouw om kiekjes te maken van 21 vertrekken. Niet zomaar, de man heeft zijn afkomst mee. Zijn vader was Lord Mountbatten van Burma, de oom van prins Philip.

Het huwelijk van prinses Eugenie: een welles-nietesspelletje

Intussen maakt Groot-Brittannië zich op voor het tweede huwelijk van het jaar: dat van prinses Eugenie en haar Jack Brooksbank. Aanvankelijk was het onduidelijk of de plechtigheid zou worden uitgezonden. De BBC weigerde dat omdat zo’n live-uitzending te duur zou worden en niet veel zou opbrengen. Met andere woorden: ze vermoeden dat de kijkcijfers enorm zullen tegenvallen in vergelijking met de kijkcijfers op 19 mei, toen prins Harry en Meghan hun jawoord gaven. Maar het commerciële ITV wil haar grote dag wél uitzenden. Fans kunnen op vrijdag 12 oktober vanaf 10 uur op de zender terecht voor alles rond het huwelijk.

Verrassing voor prins Harry en Meghan Markle

Prins Harry en Meghan Markle zullen tijdens hun aan Australië, eind deze maand, trouwens een mooie verrassing krijgen tijdens de slotshow van de Invictus Games. The Kingdom Choir, dat een ontroerende versie bracht van ‘Stand By Me’, op hun huwelijk, zal er optreden. De schattigste beelden kwamen deze week ook van het koppel. Ze waren woensdag op bezoek in Sussex en de prins troostte een jongetje dat eigenlijk liever Meghan had ontmoet. Hij maakte ook tijd om een hond te aaien. De beide, spontane reacties van de royal leverden vertederende kiekjes op die de hele wereld rond gingen.

© AFP

Nog nieuws over de prins: er raakte bekend dat hij vorig weekend een ietwat ongemakkelijke ontmoeting had. Toen hij samen met zijn vrouw het Soho House in Amsterdam opende, kwam hij er zijn ex, actrice Jenna Coleman tegen. De twee zouden in 2015 kort iets gehad hebben. Volgens een bron “moest Harry altijd langs Jenna passeren om tot bij zijn tafel te geraken. Het was vrij ongemakkelijk. Jenna keek naar de grond, hij keek strak vooruit.”

Prinses Charlene à la mode

Dat het niet alleen influencers en modellen zijn die afzakten naar de Parijse modeweek. Prinses Charlene van Monaco liet zichzelf zien in een elegante zwarte outfit van het Zwitserse label Akris op de modeshow van het merk. Ze poseerde gewillig met de creatief directeur Albert Kriemler, die de kiekjes deelde op Instagram.

NIET TE MISSEN