© Photo News

Europees kampioen Koen Naert start in halve marathon van Brugge

Koen Naert, die zich in augustus in Berlijn tot Europees kampioen op de marathon kroonde, loopt op zondag 21 oktober de halve marathon ter gelegenheid van de Generali Great Bruges Marathon. Dat maakte organisator Golazo vrijdag bekend in een persbericht.

De halve marathon in Brugge wordt de enige Belgische wedstrijd van dit jaar op de planning van Naert na zijn gouden marathon in Berlijn. Ook in het buitenland liep de West-Vlaming na het EK nog geen enkele wedstrijd. Hij staat wel op de deelnemerslijst van de Zevenheuvelenloop in het Nederlandse Nijmegen, een wedstrijd over vijftien kilometer op 18 november.

Naert werd eerder door de Europese Atletiekfederatie uitgeroepen tot Europees Atleet van de Maand augustus. Het was een bevestiging van zijn stevig gewijzigde status, want hij hield wereldwijd gekende fenomenen als polsstokspringer Armand Duplantis en afstandsloper Jakob Ingebrigtsen achter zich. De prijs dankt hij aan een indrukwekkend optreden op het EK in Berlijn, waar hij al na 32 kilometer van de concurrentie wegliep en finishte in een kampioenschapsrecord van 2u09:51. Op 20 oktober is Naert ook de torenhoge favoriet voor de Gouden Spike.

Meer sportnieuws