Verkiezingen 2018 - Turnhout

GVA peilt naar kiesintenties in Turnhout

PEILING. Vier partijen strijden nek-aan-nek om koppositie in Turnhout

In Turnhout liggen alle kaarten nog open. Dat is de conclusie die getrokken kan worden uit de peiling van Gazet van Antwerpen naar de kiesintenties van de Turnhoutenaren. N-VA zou de grootste partij blijven, maar wordt op de hielen gezeten door drie partijen.

joro, GVN

Het slechte nieuws voor N-VA is dat de partij bijna 5% verliest ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Het goede nieuws voor de partij van lijsttrekker Paul Van Miert is dat ze de grootste partij blijven. N-VA haalt met 20,7% ongeveer 2% meer dan Groen (18,8%), veruit de grootste stijger. Ook sp.a van Hannes Anaf doet het verrassend goed en behaalt met 16,2% de derde plek. In de peiling van een jaar geleden haalden de socialisten amper 7,8%.

LEES OOK: (+) Zetelverdeling. Eén ding staat vast: de onbesliste kiezer beslist in Turnhout

Turnhout Iedereen Mee (T.I.M.) van burgemeester Eric Vos houdt stand en bekleedt de vierde plek met 15,2%. CD&V gaat enkele procenten achteruit en moet het stellen met 12,9% van de stemmen.

Maar liefst 26,8% van de ondervraagden verklaarde nog onbeslist te zijn, waardoor er op 14 oktober nog heel wat verschuivingen kunnen gebeuren.

Verkiezingsnieuws