Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Antwerpse passie voor thee: “Eén keer ben ik ‘theedronken’ geweest, een vrolijk gevoel dat zo’n twee uur aanhoudt”

Links: Lhamo Xiong Tai van het Kunthun Café. Rechts: Joachim Valkiers van Qualitea Time. Foto: Frederik Beyens

Antwerpse passie voor thee: “Eén keer ben ik ‘theedronken’ geweest, een vrolijk gevoel dat zo’n twee uur aanhoudt”

“Nog snel een kop koffie drinken!” Hoe vaak zeggen we dat en waarom niet bij een kopje thee? Op onze theetocht door de stad hebben we ons dat meermaals afgevraagd. We leerden de favoriete thee van de Engelse Queen kennen en proefden voorzichtig de boterthee van Tibet. Het verschil tussen een kop koffie en een kop thee werd ons uitgelegd door een echte theemeester.

In het licht van de geschiedenis had onze zoektocht moeten beginnen in Longjing in China. 2700 jaar voor Christus zat keizer Chen Nong daar onder een Camellia sinensis met een kommetje gekookt water dat ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees