© AFP

Axelle Dauwens keert terug uit Denemarken en gaat weer bij oude coach trainen

Atlete Axelle Dauwens, specialiste van de 400 meter horden, keert terug naar België. Na twee jaar trainen onder de gerenommeerde Deense coach Mikkel Larsen, gaat ze opnieuw samenwerken met haar ex-coach Philip Gilson. Dat bevestigde ze vrijdag aan Belga. Gilson is ook de trainer van onder meer Eline Berings.

De beste prestatie van Axelle Dauwens tot op heden is haar zevende plaats op het EK in Zürich in 2014. Om nog hoger te mikken trok ze nadien naar Denemarken, maar die overstap bracht niet de verhoopte successen. Dauwens kon zich afgelopen zomer niet plaatsen voor het EK in Berlijn, en overwoog om te stoppen met atletiek. Ondertussen besliste ze om toch door te gaan, en wel onder haar oude coach Philip Gilson. Die had in augustus liefst vier atleten op het EK in Berlijn: Eline Berings (100m horden), Margo Van Puyvelde (400m horden), Manon Depuydt (200m) en Hanne Maudens (zevenkamp).

“Afgelopen maandag ben ik al gestart met de trainingen in de groep van Philip Gilson”, vertelde Dauwens vrijdag kort aan Belga. Ze wil een goed winterseizoen draaien, om dan in de lente opnieuw te evalueren of ze nog doorgaat met topsport.

Meer sportnieuws