© BELGA

Wout van Aert maakt nieuwe ploeg en wedstrijdshirt bekend

Cibel-Cebon Offroad team is de naam van de nieuwe ploeg van Wout van Aert. Dat heeft het team in het bijzijn van de 24-jarige veldrijder vrijdag laten weten op een persmoment in Sint-Katelijne-Waver.

BaP

Van Aert verbrak zijn verbintenis midden september met Sniper Cycling, koerste twee veldritten in Amerika zonder sponsor, maar kan nu bij een nieuwe ploeg terecht vooraleer hij richting LottoNL-Jumbo trekt in 2020. Cibel-Cebon is een fruitmerk met hoofdzetel in Sint-Katelijne-Waver. Verder zulllen ook Domo Elektro, een bedrijf van kleine huishoudapparatuur uit Herentals, Heylen Vastgoed een immobiliënfirma en G&V Energy Group in het verhaal stappen rond Wout van Aert.

"Het was een hectische week", vertelde manager Jef Van den Bosch op het persmoment. "Vlak voor hij naar Amerika vertrok heeft Wout de samenwerking gestopt met Sniper. We wisten niet wat er zou gebeuren. Wout heeft goed gepresteerd onder deze omstandigheden. Toen we vertrokken wisten we niet of hij kon koersen. Maar het is goed afgelopen en we hebben hard gewerkt aan een nieuw verhaal, een oplossing en het bleek dat er veel interesse was in Wout om hem te steuen. Het heeft mij ontroerd dat er zoveel steun was."

"De knoop om Wout te steunen was snel doorgehakt", voegde CEO Jurgen De WItte van Cibel-Cebon toen. "Want wij hebben veel respect voor Wout. Hij vindt hier een nieuwe thuis en hij past in de visie van ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat we ons merk meer naamsbekendheid kunnen geven dankzij deze samenwerking met Wout. De wil is er bij ons om de beste te zijn, net zoals die er ook bij Wout is. We geloven 100 procent in deze samenwerking."

Meer sportnieuws