© Primark/ Gabrielle Louise

Primark scoort op sociale media met piepjong model

Amper negen maanden oud is Jeremiah maar toch zet het jongetje zijn - euh - eerste stapjes in de modewereld: hij is te zien in de nieuwe collectie van Primark. Mama Gabrielle Louise is dan ook apetrots op haar zoontje: “Dit is het beste bewijs dat mensen met een donkere huid ook mooi kunnen zijn.”

lla

“Mijn kind, schoon kind” dacht ook Louise toen ze haar negen maanden oude zoontje inschreef bij een modellenbureau in het Verenigd Koninkrijk. “Mijn zoon, die van Ghanese en Nigeriaanse afkomst is, heeft een bijzonder donkere huidskleur. Ik vind dat zeldzaam”, zegt Louise aan de Britse krant Metro. De foto’s van de kleine Jeremiah trokken de aandacht van de Ierse modegigant Primark en voor moeder Louise het goed en wel besefte, poseert Jeremiah in hun nieuwe herfst en wintercollectie.

“Ik ben apetrots. Het is niet alleen een mooi moment voor mijn familie maar ook voor iedereen met Afrikaanse roots. Diversiteit in de modewereld is uiterst belangrijk. Mensen met een donkere huid worden nog steeds te weinig gevraagd voor modeshows of reclamecampagnes. Het is belangrijk dat mensen van Afrikaanse origine beseffen dat hun donkere huid ook mooi is.”

Op sociale media worden de foto’s van de kleine Jeremiah alvast gretig gedeeld. “Op Twitter blijven de positieve reacties maar komen. De aandacht is overweldigend. Het doet me denken aan mijn eigen jeugd, hoe moeilijk het was om op te groeien met een donkere huid.”

En Jeremiah? “Hij is nog te jong om te beseffen wat er gaande is maar ik zal hem aanmoedigen om zijn modellencarrière verder uit te bouwen. Misschien wordt hij wel opgemerkt door andere kledingmerken en kan hij uitgroeien tot het gezicht van onze gemeenschap.”

NIET TE MISSEN