© Instagram Marc Jacobs

Dochter Kate Moss debuteert als model

De Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs heeft zijn nieuwe beautycampagne gelanceerd. Het frisse gezicht op de beelden is dat van Lila Grace, de 16-jarige dochter van een van de meest iconische modellen aller tijden: Kate Moss.

vwh

De bloedmooie Lila Grace, die duidelijk een paar gelaatskenmerken van haar mama heeft meegekregen, werd gefotografeerd door modefotograaf David Simms. Maar de casting en shoot waren vooral voor Jacobs een bijzondere ervaring. Hij werkte al vaak samen met mama Moss. In 1993 ontmoette hij haar voor het eerst toen hij zijn grungecollectie ontwierp voor Perry Ellis.

Vijfentwintig jaar nadien, blikt de man nostalgisch terug. “Het was een beetje onwerkelijk om Kate in de studio te hebben met Lila, want het herinnerde me aan de eerste keer dat ik Kate ontmoette toen ze 18 jaar oud was”, schreef hij op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Moss en Jacobs werden na die opdracht heel goede vrienden. De ontwerper ontmoette Lila voor het eerst in 2008. “Ik was met vakantie op Ibiza en ging ik naar Formentera om haar moeder haar vrienden te bezoeken. Lila was toen zes jaar en had al een sterk karakter. Haar grote schoonheid was toen al heel opmerkzaam. OP de bruiloft van Kate in 2011 was haar karakter nog dynamischer en haar schoonheid nog groter was geworden”, schrijft hij nog bij een campagnefoto van de jongedame. “Toen Lila in juli naar New York kwam voor ons, voelde het alsof mijn privé en professioneel leven samenkwam.”

De opdracht voor Marc Jacobs is de eerste campagne van Lila, die in het modellenbestand van haar moeder zit. Het label was in 2016 trouwens ook het eerste dat Kaia Gerber, dochter van topmodel Cindy Crawford, kon strikken. Zij was op dat moment amper 15 jaar.

NIET TE MISSEN