© fvv

DISCUSSIE. Voka organiseert jobbeurs voor vluchtelingen: een goed idee?

Ondernemersorganisatie Voka Antwerpen-Waasland organiseert op maandag 15 oktober in het Red Star Line Museum in Antwerpen een jobbeurs voor erkende vluchtelingen en asielzoekers. Een goede manier om de hoge werkloosheidsgraad in Antwerpen te laten dalen?

jvo

Bedrijven willen die doelgroep aanspreken omdat daar nog veel onontgonnen talent zit. Door de economische heropleving zwaaien bedrijven in allerlei sectoren met een massa vacatures. Maar ze krijgen die jobs vaak niet ingevuld omdat er te weinig geschikte werkzoekenden zijn. Nochtans is 13,7% van de actieve bevolking in de stad Antwerpen werkloos.

Een belangrijk deel van die werklozen komt uit het buitenland. Velen van hen wonen nog niet zo lang in België. “In Antwerpen wonen een kleine negenduizend mensen die alles hebben achtergelaten om uit een oorlogssituatie te ontsnappen”, zegt Pieter Leuridan, arbeidsmarktspecialist van Voka Antwerpen-Waasland. “Daar zitten bijvoorbeeld heel wat technici, informaticaspecialisten en bouwvakkers tussen. Die mensen spreken vaak geen Nederlands, maar dat kunnen ze leren.”

De interesse van bedrijven is zo overweldigend dat de jobbeurs nu al volzet is. Een dertigtal bedrijven neemt deel.

LEES OOK: Jobbeurs voor vluchtelingen moet personeelstekort oplossen

Wat vindt u: is het goed dat een jobbeurs zich specifiek op deze doelgroep richt? Is het een goede manier om de werkloosheid te laten dalen? Of zouden we vluchtelingen beter op een andere manier begeleiden?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in de vrijdagkrant.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio