Overzicht: met deze memorabele programma’s werd Walter Capiau een televisie-icoon

Walter Capiau heeft zijn bekendheid te danken aan tal van legendarische programma’s op de Vlaamse televisie. Dat leverde uiteraard ook een resem aan grappige en memorabele beelden op. Een overzicht:

kmlo

Hoger Lager

Na programma’s als ‘Tienerklanken’ en ‘Magesien’ werd ‘Hoger Lager’ het eerste programma waarmee Capiau bekendheid verwierf bij het grote publiek. Het simpele spelconcept was razend populair op de toenmalige BRT. Zes jaar lang was Capiau de presentator van het programma, tot hij in 1989 de overstap maakte naar VTM.

Rad Van Fortuin

Op de commerciële omroep werd zijn status enkel maar groter. Ook met ‘Rad Van Fortuin’ had hij een kijkcijferhit te pakken, die daarnaast ook legendarische uitspraken voortbracht. “Ik ga het zeggen, Walter” is tot op heden bekend bij het grote publiek. Waarna de kandidaten soms met een al even legendarisch antwoord op de proppen kwamen.

Walters Verjaardagsshow

Begin jaren negentig werd Capiau ook de gastheer van ‘Walters Verjaardagsshow’. Het spelprogramma liet enkel kandidaten aan bod komen die op de dag van de uitzending jarig waren. Een zoveelste kijkcijferhit volgde, waarbij het nummer ‘Happy Birthday’ mee de intro verzorgde. Het kwam zelfs enige tijd in de hitlijsten terecht.

De Kinderacademie

In het muziekprogramma, dat liep van 1989 tot 1994, kreeg Capiau kinderen tot en met twaalf jaar over de vloer. Na een interview met de gastheer mochten ze vervolgens het publiek entertainen met onder meer een liedje of een gedicht. Het met voorsprong bekendste fragment uit het programma dateert uit 1989, toen de amper negenjarige Silvy De Bie haar opwachting maakte. Ze werd prompt een kindsterretje.

HT&D

Het moppenprogramma was het laatste wapenfeit van Capiau. Aanvankelijk was Guido Depraetere presentator van de show, maar na de eerste twee seizoen mocht Capiau de fakkel overnemen. In elke afleveringen mochten zes bekende gasten aandraven en zich wagen aan goede moppen, terwijl het publiek op de achtergrond het uitgierde van de pret.

MEER OVER Walter Capiau

Nu in het nieuws