© Empreinte

Zo zie je of je beha aan vervanging toe is

Geen enkele beha gaat een leven lang mee, maar wanneer weet je nu wanneer het echt tijd is om een nieuw exemplaar aan te schaffen? Als je beha één van deze ouderdomsverschijnselen toont, is het tijd om te gaan shoppen!

cityfashion

3 signalen dat je een nieuwe beha moet kopen

Van zodra je niet meer voldoende haakjes hebt om je beha te sluiten, moet je uiteraard een nieuwe kopen. Eenmaal je rugband niet meer mooi aansluit, is het einde verhaal. Je beha biedt op dat moment echt niet meer voldoende steun. Ook als je schouderbandjes op hun strakst zitten en toch blijven afzakken, ben je toe aan een nieuwe.

Bij de meeste vrouwen is dat na 6 maanden, al hangt dat er van af hoe je een beha wast. Bij een handwasje zou hij bijvoorbeeld langer kunnen meegaan. Verder zijn er nog drie signalen die aantonen dat je beha klaar is voor de prullenmand:

1. Je beha is ergens stuk

Springen de haakjes ervan af, steekt je beugel ergens uit de stof of wordt de stof op een bepaalde plek dunner? Gooi ‘m weg! Hoe dol je er ook op bent: het is hoog tijd om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe.

2. De cups zijn plots te klein

Met de jaren groeien je borsten, dat is logisch. Doe je decolleté een plezier en probeer je borsten niet kost wat kost in de cups te proppen. Koop jezelf gewoon een maatje groter, niks mis mee.

3. Hij voelt niet meer goed aan

Voel je jouw beha heel de dag zitten? Dan wordt het ook tijd hem te vervangen. Kies misschien eens voor een ander modelletje: kleinere borsten passen perfect in een comfortabele beha zonder beugel of in een bralette!

Zo blijft je lingerie langer mooi

© Marie Jo

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van mooie beha’s, slipjes en stevige sportbeha’s. Maar hoe was en bewaar je deze delicate items nu het best? Met deze tips blijft je lingerie langer mooi!

(Hand)was je lingerie met zorg

Dé eenvoudigste manier om je lingerie langer mooi te houden? Was met de hand! Vul een emmer met warm water en een zacht wasmiddel en laat even inweken. Let op dat je nooit wrijft of uitwringt, dat beschadigt de fijne stoffen en beugels.

Leg je lingeriestukken plat op een rek om te drogen zodat ze niet kunnen uitrekken. De droogkast is een echte boosdoener voor je lingerie!

Je lingerie op de juiste manier opbergen? Dat doe je zo

Lingerie blijft niet alleen langer mooi als je ze juist wast, ook de opberging is belangrijk. Hebben je beha’s een zachte padding? Schuif ze dan achter elkaar, zo behouden de cups hun vorm. Stevige, voorgevormde beha's leg je best achter elkaar (in hun volledige lengte) of op elkaar, plat in een lade.

Delicate broekjes? Vouw ze netjes op en maak kleine stapeltjes. Te hoge stapels zorgen voor extra belasting waardoor de stoffen sneller verslijten.

Tip: draag je beha nooit langer dan vier dagen op rij. Zweet tast namelijk de elastische stoffen in je beha aan.

Sportbeha's: een geval apart

Een goede sportbeha is gemaakt voor intense lichaamsbewegingen en veelvuldig wassen. Sportbeha's zijn dan ook heel wat steviger dan bijvoorbeeld fijne bralettes, dus je kan ze gerust in de wasmachine wassen als ze gemaakt zijn van lycra, elastan of spandex.

Steek je sportbeha's wel in een apart waszakje en gebruik een programma voor fijne was. Sportbeha’s drogen vrij snel (door de sneldrogende, synthetische materialen), dus vermijd de droogkast. Je sportbeha opbergen? Vul de cups met enkele propjes zakdoeken, zo blijft de vorm een stuk beter in model. Last but not least: vervang je sportbeha na ongeveer 6 maanden om een optimale ondersteuning te garanderen.

NIET TE MISSEN