© Red Bull Racing

Jos Verstappen: "Max denkt meer na tijdens het racen"

Jos Verstappen vindt dat zoonlief Max tegenwoordig meer nadenkt tijdens het racen en dat hij daardoor de valstrikken vermijdt waar hij zich in het begin van het seizoen nog aan liet vangen.

F1journaal.be

De jonge Nederlander beleefde een hobbelige start van het seizoen 2018 maar naarmate het seizoen vorderde zagen we dat zijn prestaties constanter werden en dat hij daarbij niets van zijn snelheid heeft ingeboet.

“Je kan duidelijk zien dat hij vooruitgang geboekt heeft,” vertelt Verstappen senior bij ‘Ziggo Sport.’ “Na Monaco heeft hij een paar goede stappen voorwaarts gezet. Hij denkt nu wat meer na tijdens de races.”

Ondanks het feit dat Ricciardo dit seizoen al twee races op zijn naam wist te schrijven tegenover één overwinning voor Verstappen wist de Nederlander al vierentwintig punten meer te sprokkelen dan zijn Australische teamgenoot. De laatste tien races gaf hij ook tijdens de kwalificaties Ricciardo steeds het nakijken.

Jos gelooft ook dat het mede dankzij zijn goede raad was dat Max na Monaco de knop heeft omgedraaid.

“Of ik hem dat verteld heb? Ja, verschillende keren,” vertelt Jos al lachend. “We bespreken alles samen en hij luistert daarnaar want we zijn overeengekomen dat ik altijd mijn zegje mag doen. Maar hij doet wat hij wil,” besluit Jos.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws