© Lies Willaert

Het ‘Erik van Looy-effect’: films en series doen het opvallend beter in Antwerpen als de regisseur er iets mee te maken heeft

Opvallend in het onderzoek van Telenet is het Erik Van Looy-effect in de Antwerpse regio. De films van Van Looy scoren nergens beter dan in Antwerpse gemeenten.

rvre

Misdaad en thriller doen het opvallend beter in Antwerpen als Erik Van Looy er iets mee te maken heeft. De Zaak Alzheimer was een absolute topper in Brasschaat, De Premier was volgens het onderzoek erg populair in Antwerpen en Loft was dan weer vooral geliefd in Zwijndrecht en Schilde. Al die films scoren nergens beter dan in Antwerpse gemeenten.

© Telenet

De Slimste Mens

Niet alleen de films, maar ook voor de populaire quiz De Slimste Mens ter Wereld blijft de Antwerpenaar thuis. Alle plaatsen in de top tien van kijkers naar De Slimste Mens ter Wereld worden ingevuld door Antwerpse gemeenten.

© Telenet

Erik Van Looy denkt nu al luidop na over een Antwerpse locatie voor zijn volgende film. “Ik heb geen verklaring voor de populariteit in Antwerpen. Het heeft er waarschijnlijk wel mee te maken dat er een Antwerpse verankering in zit. Er wordt vaak Antwerps gepraat in de films, ze spelen zich allemaal wel een beetje in Antwerpen af. Of ze vinden mij in Antwerpen gewoon tof. Ik spreek hun taal alleszins. Maar het is goed dat ik dit weet, want dan gaat m’n volgende film zich ook in Antwerpen afspelen”, aldus Van Looy.

Nu in het nieuws