© AFP

Juventus neemt het op voor Ronaldo na verkrachtingszaak: “Een groot kampioen”

Juventus heeft het op Twitter stevig opgenomen voor aanwinst Cristiano Ronaldo, die door een ernstige zedenzaak uit 2009 momenteel zwaar onder vuur ligt.

“Ronaldo heeft in de afgelopen maanden zijn geweldige professionaliteit en toewijding getoond. Dat wordt door iedereen bij Juventus gewaardeerd. De vermeende gebeurtenissen die dateren van bijna tien jaar geleden, veranderen deze mening niet. En deze opvatting wordt gedeeld door iedereen die met deze grote kampioen in contact is gekomen”, liet de Italiaanse topclub weten.

De steunbetuiging van Juventus aan Ronaldo, die afgelopen zomer van Real Madrid naar Turijn verhuisde, kwam op de dag dat de Portugese bondscoach Fernando Santos de vijfvoudige wereldvoetballer van het jaar buiten de selectie had gelaten voor de interlands met Polen (11 oktober) en Schotland (14 oktober). Op de website van de Portugese bond werd daarvoor geen toelichting gegeven.

De 33-jarige Ronaldo wordt verdacht van de verkrachting van de Amerikaanse Kathryn Mayorga en mogelijk wil de Portugese bond hem in de luwte houden. De politie in Las Vegas maakte maandag bekend dat het onderzoek naar de mogelijke verkrachting in 2009, waarbij Ronaldo betrokken zou zijn geweest, is heropend.

Volgens Ronaldo is er sprake van nepnieuws. De seks met de Amerikaanse vrouw zou met wederzijdse instemming hebben plaatsgevonden. “Ik ontken krachtig de beschuldigingen die tegen mij zijn ingebracht. Hoezeer ik mijn naam wil zuiveren, ik weiger om het mediacircus te voeden, dat door mensen is ontstaan die zichzelf ten koste van mij willen promoten”, meldde hij woensdag op Twitter.

Tijdens de vorige interlandperiode ontbrak de Portugese vedette ook in de selectie. Toen liet Santos weten dat Ronaldo zich op zijn nieuwe club wilde concentreren.

Meer sportnieuws