© ISOPIX

Gary Barlow ging bijna ten onder aan het succes van Robbie Williams

Gary Barlow, “de tweede van hitsensatie Take That”. Zo staat de Engelse zanger bekend, omdat hij al sinds die straffe periode uit zijn carrière overschaduwd wordt door die andere: Robbie Williams. Barlow zelf vertelt nu hoe hij bijna ten onder ging door de constante strijd tussen de twee sterren.

mrra

Donderdag is de biografie ‘A Better Me’ verschenen, een eerlijke en onomwonden neerslag van hoe hij jarenlang jaloers was op Robbie Williams. Het ging niet zomaar over wat afgunst: de negatieve gevoelens van Barlow gingen zo ver dat hij na de breuk van de groep zelfs een eetstoornis ontwikkelde.

Top versus flop

Toen Take That eind 1997 uit elkaar ging, zag het er geweldig uit voor Gary en Robbie. Beide heren hadden de beste papieren om met succes solo verder te gaan. Robbie zette meteen de toon met de grote hit ‘Angel’ en Gary’s eerste album ‘Open road’ behaalde de eerste plaats.

Maar bij Barlows tweede plaat ging het mis. Het album was een gigantische flop en de zanger raakte volledig overschaduwd door zijn voormalige collega. Robie Williams stapelde succes na succes op elkaar en groeide met een uiteenlopend repertoire uit tot een wereldster.

En Barlow? Die werd - in zijn eigen woorden - “gek van frustratie” elke keer wanneer fans op straat hem steeds vroegen: “Hoe gaat het met Robbie?” Dat niet alleen. De zanger ging zo aan zichzelf twijfelen dat hij boulimie kreeg. Nu heeft hij na talloze uren zware therapie alles een plaats kunnen geven.

NIET TE MISSEN