© bfs

Wespenverdelging loopt fout af: man steekt haag in brand, hulpdiensten aangevallen door razende wespen

Hoe verdelg je een wespennest? Slechts één advies: bel de brandweer. Doe dus niet als een man uit de Vendoornstraat in Melsele die donderdagmiddag een wespennest in de haag naast zijn tuin overgoot met benzine.

bfs

Het gevolg viel te raden: zo’n vijfentwintig meter aan haag stond op een paar seconden tijd in lichterlaaie. Met een tuinslang kon de man nog even de hoogste vlammen bedwingen, maar uiteindelijk zat er niets anders op dan de hulpdiensten te verwittigen.

Die kwamen ter plaatse met brandweerwagens uit de korpsen van Melsele en Antwerpen. De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle, maar kregen van de half verbrande wespen allesbehalve een warme welkom. De dieren gingen de brandweermannen met hun angels te lijf, maar botsten daarbij gelukkig op de beschermende kledij en maskers van de pompiers. Uiteindelijk konden de oververhitte wespen ‘afgekoeld’ worden met waternevel.

De man die het vuur aan de lont had gestoken besefte achteraf dat het niet zijn beste idee was geweest om op eigen houtje het nest proberen te verdelgen. Bovendien zal hij ook nog een gepeperde rekening gepresenteerd krijgen voor de interventie.

MEER OVER Overlast insecten

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio