© pn

Achttien maanden met uitstel voor agressieve man die buschauffeur hersenschudding sloeg

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man schuldig bevonden aan vernielingen, slagen en verwondingen en het kwaadwillig belemmeren van het verkeer. Hij sloeg een buschauffeur een hersenschudding omdat die hem zou uitgedaagd hebben.

Imad T. reed in zijn wagen toen zich aan verkeerslichten een discussie voordeed. De man vond dat een buschauffeur van De Lijn niet snel genoeg was doorgereden bij het groene licht, waarop hij hem de middelvinger gaf. De man reed vervolgens voor de bus uit maar die wilde hem voorbijsteken, waardoor de man ook uitweek naar dezelfde kant. Daarom maakte de bus een beweging in de andere richting, wat ook de bestuurder weer deed.

Plots stopte de wagen zeer bruusk waardoor de bus hem niet meer kon ontwijken en het tot een aanrijding kwam. Daarop stapte de bestuurder van het voertuig uit en ging verhaal halen bij de buschauffeur. Hij sloeg de ruit van de bus in en probeerde daarna de deur te openen. Toen dat mislukte, haalde hij een krik uit zijn wagen en forceerde de deur. Daarna kreeg de buschauffeur een pak slaag, met onder meer een gescheurde oorlel en hersenschudding tot gevolg. De man was 25 dagen werkonbekwaam.

Volgens de verdediging van de man is hij niet bewust in de remmen gegaan. Meester Thiebaut vroeg dan ook de vrijspraak voor het kwaadwillig belemmeren van het verkeer maar de rechtbank zag geen objectieve redenen waarom Imad T. zo bruusk remde en behield alle kwalificaties.

De man krijgt een celstraf van 18 maanden met uitstel opgelegd, hij moet de buschauffeur een schadevergoeding van 1.024,50 euro betalen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio