© jodw

Vier jaar celstraf en onmiddellijke aanhouding voor verkrachter

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man die een meisje heeft verkracht en een ander meisje, dat haar te hulp schoot, aanreed met zijn bromfiets bij verstek veroordeeld tot vier jaar celstraf. Omdat de beklaagde nooit aanwezig was voor zijn proces en elke vorm van verantwoordelijkheid voor de feiten ontliep, beval de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding.

Het slachtoffer was na een fuif in Sint-Katelijne-Waver met haar fiets in de gracht gevallen. De man leek haar te willen helpen maar wilde haar plots kussen, waarop zij hem wegduwde. De man hield haar hardhandig vast, verplichtte het meisje hem oraal te bevredigen en kroop daarna op haar. Toen twee getuigen langskwamen en wilden ingrijpen, troffen ze de man op het meisje aan met zijn broek open. Toch ontkent hij dat hij het meisje heeft verkracht.

Toen hij zag dat een van de getuigen een foto van zijn bromfiets maakte met haar telefoon, reed hij haar opzettelijk aan om het toestel af te pakken, wat niet lukte. Later die nacht werd nog een ander meisje met haar fiets in de gracht gereden door een man op een bromfiets, wellicht gaat het om dezelfde man.

De man blijft de feiten ontkennen en kwam ook niet opdagen voor zijn proces. De rechtbank veroordeelde hem tot 4 jaar celstraf en sprak zijn onmiddellijke aanhouding uit. Dat houdt in dat de politie, wanneer ze de man ergens aantreft, hem moet arresteren en naar de cel brengen. De schadevergoeding voor de slachtoffers wordt tijdens een latere zitting vastgelegd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio