© Photo News

Gianni Moscon is de nieuwe Italiaanse kampioen tijdrijden

Gianni Moscon heeft zichzelf opgevolgd als Italiaans kampioen tijdrijden. De renner van Sky haalde het met klein verschil voor Filippo Ganna. De derde plaats ging naar Fabio Felline.

gvdl

Het Italiaans kampioenschap tijdrijden vond uitzonderlijk plaats laat op het seizoen. Een overvolle kalender in de aanloop naar de Tour - met onder anderen de nieuwe Adriatica Ionica Race - noopte de Italiaanse wielerbond tot het verplaatsen van het nationaal tijdritkampioenschap naar het eind van het seizoen.

Het kon Gianni Moscon niet deren. Het nummer vijf van het meest recente WK op de weg was in Lana aan de finish twee seconden sneller dan Filippo Ganna (UAE). Moscon realiseerde een tragere tussentijd maar had zijn wedstrijd net iets beter ingedeeld.

Moscon is na het opheffen van zijn schorsing door Team Sky - als gevolg van een incident tijdens de Tour de France - duidelijk opnieuw in goede doen. Hij won de Coppa Agostini en de Ronde van Toscanië en was één van de uitblinkers op het recente WK in Innsbruck.

Meer sportnieuws