© GOYVAERTS/GMAX Agency

DISCUSSIE. Mag huurder van sociale woning uit huis worden gezet als die eigendom in thuisland heeft?

Het OCMW van Antwerpen heeft een gezin uit een sociale woning gezet omdat het in Turkije over een eigen woning beschikt. Vijftig soortgelijke gevallen worden nu bekeken. Is het terecht om deze maatregel toe te passen?

ph

“Er zijn mensen die in Antwerpen als steuntrekker genieten van een sociale woning terwijl ze in het buitenland over eigendommen of financiële middelen beschikken. Dat is een praktijk die we een halt willen toeroepen”, zegt Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA).

De uitzetting is een primeur in ons land, in Nederland gebeurde het al vaker. Maar een aantal uitzettingen werd daar teruggefloten door de rechtbank. “Omdat ze een bepaalde bevolkingsgroep viseerden”, verdedigt Duchateau zich. “In Antwerpen doen we dat niet.”

Wat vindt u? Is het aangewezen om te onderzoeken welke bezittingen sociale huurders in hun thuisland hebben? En ze vervolgens het recht op sociaal huren mogelijk af te nemen? Of gaat het een stap te ver en zullen huurders toch in armoede of op de markt van de huisjesmelkers terechtkomen?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in de vrijdagkrant.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio