Actrice Liz Hurley smeert haar huid tien keer per dag in met crème. “Neem er geen voorbeeld aan”

De Britse actrice Liz Hurley (53) heeft in een interview met het blad Woman & Home magazine haar ultieme tip voor een stralende huid verklapt. “Het enige waar ik bij zweer is hydraterende crème. En véél”, zei ze. Maar volgens dermatoloog Thomas Maselis moet je er absoluut geen voorbeeld aan nemen.

vwh

“Ik hydrateer mijn gezicht zo’n zes keer per dag en mijn nek gemiddeld tien keer per dag. Ik klop de crème lichtjes in de huid en begin onmiddellijk te stralen”, zei Hurley. Dat ze er goed uit ziet lijdt geen twijfel, maar dermatoloog Thomas Maselis wijt het vooral aan haar goede genen.

“Zes tot tien keer hydrateren is te veel. Op deze manier ga je de huid verweken. Het gevolg? Ze zal haar beschermende functie verliezen, wat kan leiden tot het zogenoemde irritable skin syndrome. Je krijgt een huid die op alles gaat overreageren, zelfs van de wind zal ze rood worden.”

Maselis zegt dat mensen die gezegend zijn met een vette huid eigenlijk geen extra hydratatie nodig hebben. “Er is geen enkel cosmeticaproduct ter wereld dat zo goed werkt als ons eigen huidsmeer.” Voelt je huid trekkerig aan, dan kan het een teken zijn dat ze te droog is en kan je een crème aanbrengen. “Maar beperk je tot ’s morgens en (eventueel) ’s avonds. Twee keer per dag is het maximum.”

LEES OOK. Het favoriete beautyproduct van Heidi Klum is een koopje

NIET TE MISSEN