Verkiezingen 2018 - Grobbendonk

Grote overwinnaar GiB is aan zet en kiest voor N-VA

Foto: Marc Peeters

Grote overwinnaar GiB is aan zet en kiest voor N-VA

Grobbendonk - GiB is de grote overwinnaar van de verkiezingen in Grobbendonk. De partij is goed voor 9 zetels. In 2012 - toen nog als Open Vld Grobos - strandde de partij op 5.

N-VA zakt van 6 naar 4 zetels. Coalitiepartner sp.a blijft hangen op 4. CD&V wordt afgestraft en zakt van 5 naar 2. De bestaande coalitie N-VA-CD&V-spa.  heeft dus geen meerderheid meer. De Lokale lijst heeft voorlopig één gekozene, deBurgers halen de kiesdrempel niet. Vlaams Belang behoudt één vertegenwoordiger. 

De kans de Grobbendonk met Marianne Verhaert een vrouwelijke burgemeester krijgt is groot. "Wij zijn ontzettend blij", zegt Marianne Verhaert namens GiB. "Vooral onze lijsttrekker heeft het zeer goed gedaan. Ze haalt ook 1.305 voorkeurstemmen. Met N-VA en sp.a is een coalitie met twee haalbaar, maar ik wil niet op de gesprekken vooruit lopen. Mathematisch is een monstercoalitie tegen ons natuurlijk ook nog mogelijk, maar dat zal we niet gebeuren."

Coalitie

GiB en N-VA hebben zondagavond een bestuursakkoord afgesloten om de volgende zes jaar Grobbendonk te besturen. "Ik heb gemengde gevoelens", zegt huidig burgemeester Eric Van Meensel (N-VA). " Mijn partij heeft twee zetels verloren en dat is niet prettig. Ik was uiteraard ook liever burgemeester gebleven maar zaken zijn wat ze zijn. De volgende zes jaar wordt Marianne Verhaert de nieuwe burgemeester." Van Meensel wordt volgend jaar opnieuw schepen. 

"Ik ben heel gelukkig en heel dankbaar wat de mensen van Grobbendonk en Bouwel met deze kans geven", zegt Marianne Verhaert. "Onze ambitie was van Grobbendonk en Bouwel een modelgemeente te maken en dat gaan we nu dan ook doen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkiezingsnieuws