Verkiezingen 2018 - Ranst

Burgemeester Lode Hofmans waardig in het verlies

Lode Hofmans stopt. Foto: sl

Ranst - De verkiezingsnederlaag kwam bij Open VLD bijzonder hard aan. Burgemeester Lode Hofmans had wel een kleine terugval ingecalculeerd maar drie zetels minder had niemand verwacht

 

“ We hebben vijf verkiezingen na elkaar het stemmenaantal kunnen verhogen en nu verliezen we. We gaan met de mensen van de partij rustig nadenken en proberen te achterhalen wat er verkeerd is gegaan. Dat ik zou stoppen met politiek klopt niet. Het is natuurlijk zo dat ik met dit resultaat bij wijze van spreken in de hoek moet staan. Ik kan geen ambities uitspreken. We moeten de nederlaag aanvaarden en de winnaars feliciteren. Nu stoppen zou te gemakkelijk zijn.”

Johan De Ryck die als kabinetsmedewerker voor de N-VA  werkt, heeft tijdens de campagne vaak gezegd dat hij voltijds burgemeester wil worden. “In Brussel zullen ze minder tevreden zijn met mijn overwinning want vanaf januari ga ik voltijds voor Ranst werken.” Voor De Ryck was het de tweede maal dat hij aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnam. In 2012 haalde hij 265 voorkeursstemmen, nu werden dat er ruim 1400. Hij woont nu 23 jaar in Broechem en werkte mee in de werkgroep ‘Stop de Trein’ die zocht  naar alternatieven voor het tweede havenspoor. Hij was zes jaar voorzitter van de Ranstse milieuraad en organiseerde een grote bijententoonstelling voor “De Liefhebbers van ’t Zoet”. Begin dit jaar wist hij  tijdens de Millegemse Sint Antoniusviering de varkenskop te kopen. Dat wordt ter plekke gezien als het voorteken bij uitstek om de volgende burgemeester van Ranst te kennen.  

 

Verkiezingsnieuws