Verkiezingen 2018 - Merksem

N-VA Merksem behoudt alle elf zetels

Foto: Koen Dhollander

N-VA Merksem behoudt alle elf zetels

Merksem - Ook in Merksem blijft N-VA de grootste partij. Districtsburgemeester Luc Bungeneers doet daar nog geen uitspraken over mogelijke coalitievormingen.

N-VA komt als winnaar uit de bus bij de gemeenteraadsverkiezingen in Merksem. De partij behoudt elf zetels, maar verliest wel 4% van de stemmen. Districtsburgemeester Luc Bungeneers haalt er meer dan 3.700 voorkeurstemmen. 

Vlaams Belang is de tweede grootste partij in Merksem en blijft status quo met 17.2%. Ook de overige partijen behouden evenveel zetels in Merksem. Groen en sp.a zijn ieder goed voor drie zetels, CD&V krijgt er twee en PVDA en Open VLD halen ieder een zetel.

“We zijn zeer tevreden over het behoud van onze zetels. Vanavond voeren we nog geen gesprekken met mogelijke coalitiepartners, maar drinken we een pint met de militanten. Enkel met extreem links en extreem rechts zal N-VA niet overleggen de komende tijd”, zegt Luc Bungeneers. “Ik haalde bijna 4.000 voorkeurstemmen, de kiezer heeft op die manier beslist wie hij wil als districtsburgemeester van Merksem.”

 

Verkiezingsnieuws