Verkiezingen 2018 - Aartselaar

© Wout Engels

© Jef Wijckmans

© Jef Wijckmans

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Monsterscore voor burgemeester Sophie De Wit van Aartselaar

N-VA komt in Aartselaar als grote winnaar uit de stembus. Uittredend burgemeester Sophie De Wit haalt met 2537 een monsterscore. Met dertien verkozenen op 21 behaalt haar partij ook de volledige meerderheid. Toch zeggen ze pas later te willen beslissen of ze alleen dan wel met een andere partij het schepencollege willen vormen.

Glenn Anné, lijsttrekker van Open VLD, haalt met 712 de derde meeste voorkeurstemmen maar verliest voor de tweede verkiezingen op rij sterk en houdt nog slechts vier zetels van de zeven over.

Sp.a haalt met 4,6% net niet de kiesdrempel en verdwijnt uit het schepencollege en zelfs uit de gemeenteraad. Hun voormalige kartelpartner Groen benadert op zich het kiesresultaat van zes jaar geleden en heeft nu haar gewenste twee verkozenen in de raad. Toch zijn ze voor N-VA dus niet langer nodig om de meerderheid uit te maken.

Het kartel NAP-CD&V boekt niet de verhoopte stemmenwinst en behoudt samen opnieuw hun drie verkozenen. Net als Vlaams Belang dat met 7,86% iets beter scoort dan vorige verkiezingen maar met slechts 1 verkozene in de raad blijft.

Verkiezingsnieuws