Lijk gevonden in brandende auto op Eilandje: parket start moordonderzoek

De politie en de brandweer zijn woensdagnacht massaal uitgerukt naar de Sloepenweg op het Eilandje voor een geparkeerde wagen die vuur had gevat. In de wagen werd het lichaam van een man aangetroffen. Zijn identiteit is nog onbekend.

brip, sare, bap

Rond middernacht had een vrachtwagenchauffeur de hulpdiensten gebeld nadat hij vlammen had opgemerkt in een geparkeerde wagen, meldt het parket. “Bij aankomst stond de auto in lichterlaaie en bleek dat er nog een man in zat”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat heeft niet mogen baten.” Volgens onze bronnen werd het lichaam in de koffer gevonden.

Ook de federale politie en het labo kwamen naar de Sloepenweg, vlak bij het nieuwe Droogdokkenpark. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man al overleden was voor de auto in brand stond. “Kwaad opzet wordt niet uitgesloten”, klinkt het. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

Op de auto waarin het lijk aangetroffen werd, een Opel Corsa, zaten Franse nummerplaten uit het departement Nord, de regio rond de steden Rijsel, Duinkerke en Roubaix. De federale politie voert het onderzoek. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© bfm

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio