Elise Mertens stoot door naar kwartfinales dubbelspel in Peking

Foto: EPA-EFE

Elise Mertens stoot door naar kwartfinales dubbelspel in Peking

Print

Elise Mertens heeft zich woensdag aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het WTA-toernooi in de Chinese hoofdstad Peking (hard/8.285.274 dollar).

De Belgisch-Nederlandse tandem, het vierde reekshoofd, versloeg in de achtste finales (tweede ronde) de Letse Anastasija Sevastova en de Russin Anastasia Pavlyuchenkova in twee sets: 7-5 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 14 minuten. In de kwartfinales wachten de Amerikaanse Nicole Melichar en de Tsjechische Kveta Peschke.

Vorige week schreven Mertens en Schuurs nog het dubbeltoernooi in het Chinese Wuhan (hard/2.746.000 dollar) op hun naam. Die zege leverde het duo een ticket op voor de WTA Finals van eind oktober in Singapore, waar de acht beste tandems van het seizoen vertegenwoordigd zullen zijn.

In het enkelspel in Peking sneuvelde Mertens (WTA 14) maandag in de eerste ronde. De 22-jarige Limburgse botste hierin op de Chinese Shuai Zhang (WTA 45): 6-1, 3-6 en 6-3 na 1 uur en 48 minuten.

Meer sportnieuws