© AFP

Cristiano Ronaldo reageert op beschuldiging van verkrachting: “Mijn geweten is zuiver”

Cristiano Ronaldo heeft op sociale media gereageerd op de beschuldiging dat hij in 2009 een Amerikaanse verkracht zou hebben. CR7 ontkent alle aantijgingen en zegt dat hij het politieonderzoek met vertrouwen afwacht. “Mijn geweten is zuiver”, klinkt het.

“Ik ontken ten zeerste de beschuldigingen”, schrijft de aanvaller van Juventus op zijn Twitteraccount. “Verkrachting is een verwerpelijke misdaad, iets dat indruist tegen alles waar ik voor sta en in geloof. Ik sta te springen om mijn naam te zuiveren, maar weiger dit mediaspektakel te voeden dat is opgezet door mensen die zichzelf willen promoten ten koste van mij.”

De bal ging aan het rollen doordat de Amerikaanse Kathryn Mayorga (34) vorige week in Der Spiegel zei dat ze negen jaar geleden door Ronaldo verkracht werd en met hem een schikking over zwijggeld trof. De politie van Las Vegas maakte intussen al bekend dat het de zaak onderzoekt. Ronaldo zegt zich echter geen zorgen te maken. “Mijn geweten is zuiver, en om die reden zal ik met vertrouwen de resultaten van het onderzoek afwachten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is de eerste keer dat Ronaldo met een statement over de zaak naar buiten komt. Eerder had hij de zaak op zijn Instagram-account al afgedaan als “fake news”.

LEES OOK. Verkrachting is “fake news” volgens Ronaldo, maar journalist publiceert bewijzen op Twitter

LEES OOK. “Fake news”? Politie van Las Vegas heropent onderzoek naar mogelijke verkrachting door Cristiano Ronaldo

Meer sportnieuws