David Goffin zet door blessure nu al een punt achter zijn seizoen: geen Masters en niet in Antwerpen

Foto: AFP

David Goffin zet door blessure nu al een punt achter zijn seizoen: geen Masters en niet in Antwerpen

Print

David Goffin (ATP 11) maakt een einde aan zijn seizoen met een elleboogblessure. Dat heeft de Luikenaar woensdag via Twitter laten weten.

“Zoals jullie weten heb ik me moeten terugtrekken voor de toernooien van Tokio en Shanghai met een intense pijn aan de elleboog”, klinkt het. “De pijn stak enkele weken geleden op en is recent erger geworden. Ik heb nu meer info en weet dat het een botoedeem is. Ik moet minstens een maand herstellen, en daarom moet ik de trieste aankondiging doen een einde aan mijn seizoen te maken. Uiteraard ben ik heel teleurgesteld. Ik zal jullie op de hoogte houden van de evolutie van mijn blessure.”

Goffin zal dus sowieso een kruis moeten maken over de Masters. Ook zal België’s beste tennisser niet te zien zijn op de European Open in Antwerpen (15-21 oktober) en de Masters 1000 van Parijs (29 oktober - 4 november). De Luikenaar veroverde dit jaar geen grote eindzege. In 2017 was hij nog de beste in Tokio en Shenzhen.

 

 

"Toernooi blijft garant staan voor toptennis"

Het forfait van Goffin is een stevige tegenvaller voor de toernooi-organisatie, die van de Luikenaar haar uithangbord had gemaakt. Ook de Belgische tennisfan baalt: het gebeurt immers niet vaak dat Goffin in eigen land te bewonderen is.

"We wensen David een spoedig herstel toe en zijn ervan overtuigd dat we hem volgend jaar zullen zien schitteren tijdens ons toernooi", reageerde Dick Norman, toernooidirecteur van de European Open. "Maar ook voor deze editie is en blijft de European Open als enige ATP-toernooi in België een niet te missen tennisevent. Enkel al de kleppers Gaël Monfils, Richard Gasquet, Diego Schwarzman, Jo-Wilfried Tsonga, Feliciano Lopez, Robin Haase en Kyle Edmund vertegenwoordigen samen maar liefst 48 ATP-titels. We blijven dus garant staan voor toptennis. Met op de hoofdtabel Ruben Bemelmans, die ons land eerder vertegenwoordigde tijdens de Davis Cup, en de wildcard voor de kwalificaties voor de Belgische jonge belofte Zizou Bergs blijven we het platform bij uitstek voor de Belgische spelers en tennisfans."

De European Open vindt dit jaar van 14 tot 21 oktober plaats in de Lotto Arena in Antwerpen. De twee voorbije edities trokken Fransmannen aan het langste eind. Jo-Wilfried Tsonga won vorig jaar, terwijl Richard Gasquet in 2016 aan het feest was. Telkens was de Argentijn Diego Schwartzman verliezend finalist.
 

Meer sportnieuws