Flandrien krijgt uitzonderlijk extra genomineerde: Antwerpenaar Campenaerts is zesde kanshebber

De eerste Belgische tijdritmedaille ooit maakt van Victor Campenaerts meteen een van de favorieten voor de trofee. Foto: Photo News

Flandrien krijgt uitzonderlijk extra genomineerde: Antwerpenaar Campenaerts is zesde kanshebber

Print

De Flandrien van Het Nieuwsblad heeft dit jaar uitzonderlijk geen vijf maar wel zes genomineerden. De Antwerpenaar en bronzen medaillewinnaar op het WK tijdrijden is de zesde kanshebber op de lijst.

Een tweetal weken geleden verkoos een jury van wielerprominenten de eerste vijf topkandidaten voor 2018: gele trui Greg van Avermaet, Belgisch kampioen Yves Lampaert, Strade Bianche-winnaar Tiesj Benoot, Tim Wellens met zijn zeven zeges in 2018 en bergkoning Thomas De Gendt.

Vandaag komt er een zesde genomineerde bij. Naam: Victor Campenaerts. Specialiteit: tijdrijden. Topprestatie in 2018: een bronzen medaille op het WK tijdrijden.

“Uitzonderlijke prestatie”

Die laatste had hij nog niet gewonnen toen de bewuste jurylunch plaatsvond en dat geeft de doorslag om ook Campenaerts met een nominatie te bedelen. Een procedure die in het Flandrien-reglement is opgenomen en waarvan we nu heel graag gebruikmaken: wie na de officiële keuze van de vijf genomineerden én voor de daadwerkelijke verkiezing van de Flandrien nog een uitzonderlijke prestatie levert, kan geheel rechtsgeldig aan de lijst van genomineerden toegevoegd worden. Campenaerts, die bij de aanvankelijke stemming al maar nipt naast een nominatie greep, beantwoordt perfect aan deze criteria.

Vanaf vandaag belanden de stemformulieren voor de Flandrien 2018 in de mailbox van het volledige Belgische peloton: hun stem zal finaal beslissen. Wie wordt de Flandrien 2018? Van Avermaet, ­Benoot, Lampaert, De Gendt, Wellens of... ­Campenaerts? Afspraak op 6 november in het ­Casino-Kursaal in Oostende.

Meer sportnieuws