© Olivier Matthys

Maak mee de dodehoekverklikker van Kato, Jente en Eline (15) waar

Bij Gazet van Antwerpen waren we dinsdag danig onder de indruk van het verhaal van Kato, Jente en Eline. De drie meisjes van 15 bedachten een apparaatje dat fietsers waarschuwt wanneer een dodehoekongeval dreigt. Ze deden dat naar aanleiding van het dodelijk ongeval van hun vriendin Sofie.

inke

LEES OOK. Vriendinnen ontwerpen dodehoekverklikker voor verongelukte Sofie (12)

Op 29 juni 2016 werd Sofie De Ridder (12) gegrepen door een vrachtwagen terwijl ze naar school in Mechelen fietste. Ze overleefde het ongeluk niet. Kato Reynaert (15) bedacht daarop, samen met vriendinnen Jente en Eline, een alarm.

Het apparaat, dat op het stuur hangt, waarschuwt fietsers wanneer gevaar in het verkeer dreigt omdat een auto of vrachtwagen te dicht nadert. En ook de bestuurder krijgt een melding als een fietser in zijn dode hoek rijdt. SofAlert, noemden ze hun uitvinding, naar hun overleden vriendin.

De vriendinnen zijn nu een crowdfunding gestart om de dodehoekverklikker op de markt te kunnen brengen: https://www.crofun.com

Omdat wij bij Gazet van Antwerpen erg begaan zijn met fietsveiligheid, willen we dit project dan ook graag een duwtje in de rug geven. Wie de meisjes graag wil steunen -ze hebben in totaal 75.000 euro nodig- kan dat doen via www.crofun.be.

MEER OVER Fietsveiligheid in Antwerpen

Nu in het nieuws