Verdachten van reeks plofkraken blijven aangehouden

Foto: Dirk Van de Velde

Verdachten van reeks plofkraken blijven aangehouden

Print
Boechout / Stekene -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van drie verdachten die vorige week werden opgepakt in het onderzoek naar zes plofkraken, die tussen mei en augustus gepleegd werden. Voor de vierde werd de zaak met een week uitgesteld, tot dinsdag 9 oktober.

De plofkraken waarvoor de verdachten in aanmerking komen, zijn die van Tielt-Winge (15 mei), Buggenhout (6 juni), Boechout (13 juni), Lummen (21 juni), Stekene (10 augustus) en een mislukte poging in Sint-Laureins (20 juli), al moet die laatste nog officieel worden toegevoegd aan het dossier. De totale buit van de plofkraken zou 560.000 euro bedragen.

(Lees verder onder de video)

Video: ATV

Vorige week werden in Nederland vier verdachten aangehouden, samen met nog eens vier in ons land. Ilyas E.G. en Imraan B. zaten op dat ogenblik al in voorhechtenis voor de mislukte plofkraak in Sint-Laureins. Ook Jermain F. zat al achter de tralies, in afwachting van zijn uitlevering aan Duitsland. De vierde verdachte is de vriendin van die laatste.

Ze worden verdacht van zware diefstal, criminele organisatie en opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand. Daar staan gevangenisstraffen op van twintig tot dertig jaar. “Mijn cliënt betwist zijn betrokkenheid bij de feiten. Hij heeft een verklaring afgelegd en werkt mee aan het onderzoek”, zegt advocaat Tim Smet namens Ilyas G.

Jermain F. beroept zich op zijn zwijgrecht, zijn vriendin legde een beperkte verklaring af. De raadkamer bevestigde dinsdag de aanhouding van het drietal. Voor Imraan B. werd de zaak uitgesteld naar volgende week.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio