© BELGAIMAGE

Zware brand in Luik: vader en zoon overleden, ander kind in levensgevaar

Bij de zware brand in een woning in Luik zijn maandagavond twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een vader en één van zijn zonen. Dat is vernomen van de politie van Luik. De moeder en twee andere kinderen van het gezin zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén van die kinderen is zwaar verbrand.

De brand was om 17 uur uitgebroken op de eerste verdieping van een gebouw in de René Delbrouck-straat in Grivegnée. De brandweer was snel ter plaatse, maar werd geconfronteerd met een enorme brand.

In het gebouw woonde een gezin met drie kinderen. Bij de brand is de vader en één van zijn zonen om het leven gekomen. Een ander kind is met zware brandwonden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Om 21 uur was het kind nog in levensgevaar. De moeder en een derde kind zijn opgevangen door de dienst slachtofferhulp en het OCMW van de stad Luik. Ze hebben alvast voor vannacht onderdak gekregen.

Het lijkt er op dat de brand een ongeval was, maar het onderzoek van de expert is nog niet helemaal rond. Dat heeft de politie van zone Luik gemeld.