Dinsdag betoging tegen pensioenplannen: hier kan u hinder verwachten

Foto: Photo News

Dinsdag betoging tegen pensioenplannen: hier kan u hinder verwachten

Print

De drie grote vakbonden voeren dinsdag in elke provincie actie tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. Bekijk hier waar u hinder kan ondervinden van de actiedag.

LEES OOK: Duizenden actievoerders verwacht uit protest tegen pensioenhervorming: “Pensioenpretpark op de Groenplaats”

In alle gewesten zijn actiemomenten voorzien, in bedrijven zijn sensibiliseringsacties mogelijk. In Brussel is een grote manifestatie gepland vanaf 10 uur op het Albertinaplein en wordt er een menselijke ketting gevormd rond het parlement.

De Lijn en NMBS

Voor wat De Lijn betreft, klinkt het dat er “wel wat hinder” zal zijn. “We raden iedereen aan bijvoorbeeld onze website te raadplegen”, zegt woordvoerder Tom Van de Vreken.

Bij het spoor verwacht men niet meteen hinder, en als die er is, zou die waarschijnlijk beperkt zijn.

Antwerpen

In kleinere steden zoals Turnhout of Lier verwacht men niet meteen gevolgen voor de dienstverlening naar de burger. In de stad Antwerpen ligt dat wellicht anders.

“Voor de kinderopvanglocaties werden de ouders op de hoogte gebracht”, klinkt het daar.

De stadsreinigingsdienst probeert de dienstverlening inzake afvalophaling te verzekeren, maar vraagt inwoners wel huisvuil een week langer binnen te houden of die binnen te nemen indien niet opgehaald. Alle containerparken zijn gesloten op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober.

Wie wil weten of er hinder is in de stedelijke dienstverlening, kan best contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie om zeker te zijn dat die open is. Antwerpenaars kunnen ook terecht op www.antwerpen.be voor meer info of bellen naar het stedelijk contactcenter op het nummer 03 221 13 33.

Ook woensdag actie

Woensdag vinden overigens nog acties plaats, specifiek bij het personeel van de gemeente- en stadsbesturen en de ocmw’s.

Nu in het nieuws