Twee lichamen aangetroffen in studentenhuis: getuigen zagen bebloede man pand verlaten, verdachte opgepakt

Print

Video: vkk

In een studentenhuis in Kortrijk zijn maandagochtend twee levenloze lichamen aangetroffen. Het lichaam van een 18-jarige jongeman werd gevonden bij de lift in het gebouw, dat van een vrouw op de derde verdieping van het gebouw. Ze werden allebei met een mes om het leven gebracht. Getuigen zeggen afgelopen nacht een man gezien te hebben die het pand verliet met bloed op hem. Een verdachte werd maandagavond opgepakt. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. Het parket geeft voorlopig geen commentaar.

De twee lichamen werden gevonden in Vlaskot, een studentenhuis met dertig kamers in de Oude Vestingstraat in Kortrijk. Eerst werd gedacht dat het om slechts één verdacht overlijden ging, maar kort nadien werd ook een tweede lichaam gevonden. In de ingang van het gebouw en op straat zouden ook bloedsporen gevonden zijn.

De gevonden lichamen zijn die van een jongeman en een vrouw. De jongeman, van vreemde origine, werd als eerste gevonden door poetspersoneel in de buurt van de lift. Wat later werd het tweede lijk gevonden op de derde verdieping van het gebouw. De slachtoffers zijn allebei geen studenten, het is dan ook nog onduidelijk wat ze in het gebouw deden of hoe ze er binnengeraakt zijn.

Beide slachtoffers werden met een mes om het leven gebracht, meldt VRT Nieuws. Dat werd nog niet bevestigd door het parket, dat een onderzoek voert maar voorlopig niet meer informatie vrijgeeft. Getuigen hebben verklaard dat ze afgelopen nacht een man het pand hebben zien verlaten. Hij zou bloed op zich gehad hebben en dus mogelijk een belangrijke rol spelen bij de feiten.

“Ik ben geschrokken”, zegt een van de studenten die een kot huren in het gebouw. “Het is toch in mijn kot gebeurd. Het is een beetje beangstigend. Ik weet niet wat er is gebeurd, maar als het kwaad opzet is had ik het slachtoffer ook kunnen zijn.”

Twee lichamen aangetroffen in studentenhuis: <B>getuigen zagen bebloede man pand verlaten, verdachte opgepakt</B>
Twee lichamen aangetroffen in studentenhuis: <B>getuigen zagen bebloede man pand verlaten, verdachte opgepakt</B>
Nu in het nieuws