© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© TOM GOYVAERTS/GMAX AGENCY

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Geen gemeenschappelijk stadion: Antwerp blijft op Bosuil, stadion met 23.000 (!) plaatsen

Bart De Wever en Paul Gheysens hebben op een persconferentie bekendgemaakt dat Antwerp op de Bosuil zal blijven. Nadat de club vorig jaar al een nieuwe hoofdtribune neerpootte, gaan ze nu het hele stadion vernieuwen, met een capaciteit van maar liefst 23.000 plaatsen. De piste van een gemeenschappelijk Antwerps stadion is hiermee van de baan.

GeGy

LEES OOK. (+) Bosuil wordt volledig vernieuwd: alles wat u moet weten

Het stadion gaat voor die vernieuwing volledig dicht. De Bosuil kreeg afgelopen zomer al een gloednieuwe tribune, maar nu wordt het volledige stadion onder handen genomen. De hoeken worden dichtgemaakt, waardoor de Bosuil een soort arena wordt. “Met deze gesloten constructie hoor je buiten bijna geen geluid buiten het stadion”, vertelde voorzitter Paul Gheysens op de persconferentie. Na de vernieuwingen zal de capaciteit ook stijgen naar liefst 23.000 plaatsen.

© Ghelamco

De fiets op

Ook de mobiliteit rond de Bosuil wordt aangepakt. De Wever en Gheysens willen supporters aanmoedigen om met de fiets te komen, want 70% van de mensen komt van binnen een straal van 7 km naar Antwerp. In Gent heb je bijvoorbeeld een fietsenstalling van 4.000 plaatsen. Ook met De Lijn zal er gepraat worden om de tramcapaciteit te verhogen.

In Tribune 4 wordt ook nieuwe infrastructuur voor de jeugd geïntegreerd. “Waarom zijn er vandaag zo veel goede Belgische veldrijders? Omdat we de infrastructuur hebben. Je moet de infrastructuur hebben en de mensen die er iets van kennen. We gaan Tribune 4 iets prachtig maken voor de jeugd”, aldus Gheysens.

Zegen voor de buurt

“Antwerpen als sportstad, dat was onze grote ambitie”, zei burgemeester De Wever. “Toen we daar zes jaar geleden mee begonnen, werden we uitgelachen omdat de Vlaamse volkssport er in Antwerpen slecht voor stond. Dat lijkt nu lichtjaren geleden. Het nieuwe stadion zal een zegen zijn voor de buurt: minder geluid, minder lichtvervuiling, meer veiligheid en de supporters kunnen beter gescheiden worden en dat is dan weer goed voor de politie. Voor de supporters is dit een groot verhaal.”

Timing

“Ik geef ons tot eind oktober om een definitief plan te hebben”, zei Gheysens over de timing. “We proberen het in 2019 te realiseren. Dat hangt ook af van vergunningen. We hebben ons huiswerk gedaan, het lijkt allemaal mogelijk, maar we moeten wel de regels volgen.”

© Ghelamco

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio