Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Antwerpse brasserie kweekt zelf Bressekippen in Frankrijk

Dimitri De Cuyper bracht op zijn veertiende al zijn eerste kippen groot. Foto: Kris Hossey

De kaart van Brasserie Dock’s vermeldt niet zomaar Bressekippen. Die worden gekweekt op de eigen boerderij van het restaurant, hoeve Le Devant in de Bressestreek. Onze CittA-reporters vonden er een paradijs voor kippen. Per twee hebben die evenveel ruimte als in een doorsneestudio in Antwerpen. Logisch, de man achter deze luxe, Dimitri De Cuyper, bracht op zijn veertiende al zijn eerste kippen groot.

Even situeren. Brasserie Dock’s op de Jordaenskaai, het Brusselse La Quincaillerie, het Gentse Pakhuis en Pleasures Boutique in Sint-Martens-Latem maken deel uit van dezelfde groep. Zij betrekken ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees