Verkiezingen 2018 - Antwerpen

© Joris Herregods

Groen kiest voor creatieve en duurzame economie

Groen Antwerpen wil creatieve en duurzame ondernemingen in Antwerpen meer ondersteunen. Lijsttrekker Wouter Van Besien en lijstduwer Meyrem Almaci hebben daarvoor enkele speerpunten klaar.

svw

Zo moet de oprichting van kleinschalige microfabrieken of ‘maker spaces’ worden gestimuleerd. Beginnende ondernemers kunnen daar gebruik maken van allerhande machines, zoals 3D-printers, om hun producten te maken. Die zouden verspreid over de stad moeten liggen. Klassieke winkels moeten worden ondersteund en voorbereid op de groeiende impact van e-commerce. Het promoten van deeleconomie en KMO’s begeleiden naar circulaire economie zijn andere speerpunten in het programma van de Antwerpse groenen.

Om dit alles in beeld te brengen, pleit de partij voor een ‘Antwerp Climate Week’, zoals in New York bestaat. Ondernemers en bedrijven die op dit terrein actief zijn, worden dan samengebracht en in het spotlicht gezet.

“Deze stad bulkt van talent”, zegt Almaci. “Het is onze absolute ambitie om dit in te zetten voor de welvaart van Antwerpen, maar dan wel op een innovatieve en duurzame manier. Via innovatie en creatieve oplossingen willen we onze stad transformeren naar een digitale, innovatieve en ondernemende stad.”

© Joris Herregods

Verkiezingsnieuws