‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ genomineerd voor International Emmy Award

Foto: VTM

‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ genomineerd voor International Emmy Award

Print

‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’, een programma van productiehuis Shelter, is genomineerd voor een Internationale Emmy Award, een van de meest prestigieuze internationale tv-prijzen. Het programma kreeg een nominatie in de categorie Non-Scripted Entertainment. De prijzen worden op 19 november op een gala in New York uitgereikt. Dat meldt VTM donderdag in een persbericht.

De voorbije jaren won Shelter al Internationale Emmy’s voor ‘Benidorm Bastards’ en ‘Wat Als?’. Het tweede seizoen van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ is momenteel in productie en wordt dit najaar nog op televisie verwacht.

In het programma, dat in het najaar van 2017 bij VTM liep, brengt Jens Dendoncker op een originele manier boodschappen over aan nietsvermoedende mensen. Voor het format zijn al 8 internationale productiedeals afgesloten, onder andere in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In Duitsland is deze zomer een eerste serie opgenomen.

Eerder won ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’ ook al de prijs voor het beste nieuwe comedyformat op de internationale tv-beurs MipTV in Cannes en een Gold Award op het WorldMediaFestival in Hamburg.

De Emmy’s zijn bedoeld voor de Amerikaanse programma’s en de International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma’s.

MEEST RECENT