Speurders graven op aangeven van Fourniret in tuin op zoek naar lichaam van meisje dat in 1988 verdween

Speurders doorzoeken donderdag de tuin van een woning in Saint-Cyr-les-Colons in de Franse Yonne waar woensdag seriemoordenaar Michel Fourniret naartoe is gebracht. Dit hebben meerdere Franse media gemeld op gezag van berichtgeving door het Franse persbureau AFP. De doorzoeking kadert in het onderzoek naar de dood van twee in de jaren negentig verdwenen meisjes, Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece.

Speurders doorzoeken donderdag sinds de ochtend de tuin van een woning in Saint-Cyr-les-Colons in de Franse Yonne waar woensdag seriemoordenaar Michel Fourniret naartoe is gebracht. Dit hebben meerdere Franse media gemeld op gezag van berichtgeving door het Franse persbureau AFP. De doorzoeking kadert in het onderzoek naar de dood van twee in de jaren negentig verdwenen meisjes, Joanna Parrish en Marie-Angèle Domece.

© BELGAIMAGE

In 2008 veroordeeld tot levenslang voor zeven moorden, onder wie op het twaalfjarig Belgisch meisje Elisabeth Brichet, heeft Michel Fourniret (75) in februari bekend het Britse meisje Joanna Parrish (20) en Marie-Angèle Domece (19) te hebben omgebracht. Voorheen ontkende hij dit.

© BELGA

Nieuwe graafwerken

Woensdag is hij, verzegeld door een omvangrijk veiligheidsdispositief naar de vermoedelijke plaats van de feiten gebracht om verduidelijkingen te kunnen geven over de plek waar men het lijk kan vinden van Domece, zo heeft een advocaat van de families van de slachtoffers aan AFP gezegd.

Fourniret was in 2008 in staat van beschuldiging gesteld voor ontvoering van en moord op de twee jonge vrouwen. Het Hof van Beroep seponeerde de zaak op 14 september 2011.

Op 17 mei 1990 is het centraal in Frankrijk gelegen Monéteau het naakte lichaam van Joanna Parrish gevonden. Een lijkschouwing toonde aan dat zij voor haar dood verkracht en geslagen is geweest.

De mentaal gehandicapte Marie-Angèle Domece (19) verdween op 8 juli 1988 in de Yonne. Haar lichaam is nooit teruggevonden. In juni 2012 heeft het Hof van Beroep in Parijs de seponering geannuleerd en aan rechters gevraagd het onderzoek te heropenen op basis van nieuwe pistes.

De woning aan de chemin des Fossés waaraan de doorzochte tuin grenst was van een partner van zijn moeder. Fourniret was er met zijn echtgenote Monique Olivier ingetrokken nadat hij in oktober 1987 wegens “goed gedrag” was vrijgelaten uit een Franse gevangenis.

Naar aanleiding van de doorzoeking is een veiligheidszone ingesteld.

Nu in het nieuws