Vijf trends voor de herfst op je lippen

Op zoek naar een nieuw lippenstiftje om aan je collectie toe te voegen deze herfst? Van paars is er bijna geen spoor: alles staat in het teken van mat rood en roze, dat laatste liefst in een tint die dicht aanleunt bij de kleur van je lippen of zelfs transparant.

Tinten rood

Als er één tint prominent is dit najaar, dan is het wel rood in alle varianten. Van een vuur- tot wijnrode kleur of een schakering richting oranje, het idee van de klassiek gestifte lip is altijd de basis. De meeste ontwerpers geven wel de voorkeur aan de matte mond in plaats van een shiny make-uplook.

Accent op de cupidoboog

Gezien bij Paco Rabanne: een geaccentueerde cupidoboog. Denk niet aan de jaren 90 en aan ‘Spice Girl’ Geri Halliwell met haar overduidelijke paarse lipliner, maar houd het zo natuurlijk mogelijk. Breng een lijntje potlood aan in een kleur die slechts een tintje donkerder is dan de kleur van je lippen.

Glossy

Het moet komend najaar ook niet altijd lippenstift zijn, gloss is aan een comeback bezig en geeft een natuurlijke look net een vleugje meer glamour mee. Tip: met een borstel of penseeltje kan je ook een glossy accent toevoegen voor een subtielere toets. Of meng met wat glitter voor een avondje uit.

Nude

Even klassiek als de rode lip is de nude lip. Het spreekt voor zich dat een goede verzorging (hydrateren maar!) een belangrijke rol speelt. De lippen inkleuren kan met een potlood of matterende stift om de originele tint van je lippen op een natuurlijke manier te versterken.

Een vleugje metallic

Mag het iets minder braaf? Ga voor een laagje metallic zoals bij Roksanda, maar laat de natuurlijke basis nog wat doorkomen. Transparant met zilver-, brons-, of goudtoets werkt bij veel outfits, met andere tinten zoals blauw of groen ga je meer de clubby toer op. Tip : voeg ook een beetje glans toe op de oogleden.

NIET TE MISSEN