Tommorrowland

Tot twee jaar cel gevorderd voor Tomorrowland-dealers

Print
Boom -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft woensdag de eerste themazitting gehouden voor dealers die afgelopen zomer betrapt werden op het dancefestival Tomorrowland in Boom. Het openbaar ministerie vorderde celstraffen tot twee jaar en boetes tot 16.000 euro.

Tijdens de twee festivalweekends van Tomorrowland werden 63 dealers betrapt. Twee van hen werden aangehouden, de 61 anderen werden gedagvaard om te verschijnen op een van de drie themazittingen die in september, oktober en november georganiseerd worden. Woensdag werden de eerste negentien dealers op de beklaagdenbank verwacht. Het ging het om Duitsers, Engelsen, een Noor, Nederlanders, een Schot, Italianen, een Zwitser, een Canadees en twee Belgen.

Zes van hen lieten verstek gaan. Onder hen ook drie Italianen die vervolgd worden voor oplichting. De drugs die ze bij zich hadden en wilden verkopen, bleken nep te zijn. Voor hen werd één jaar cel en 800 euro boete gevorderd. De zaken van vijf dealers werden uitgesteld naar 24 oktober. Op die dag worden ook de vonnissen uitgesproken in de dossiers die woensdag behandeld werden én volgt meteen ook de tweede themazitting.