Duo dat vijf agenten werkonbekwaam sloeg riskeert twaalf maanden cel

Foto: bfs

Duo dat vijf agenten werkonbekwaam sloeg riskeert twaalf maanden cel

Print
Stekene / Sint-Niklaas -

Twee mannen die in april van dit jaar vijf agenten van de politie van Sint-Niklaas werkonbekwaam sloegen tijdens een controle riskeren elk twaalf maanden cel. Het duo was aan de kant gezet op de Heidebaan na een nachtje stappen in discotheek Exo.

De auto van Jürne B. (23) en Lorenzo W. (22) uit Stekene werd op zondag 22 april om 5.45 uur ‘s ochtends op de Heidebaan aan de kant gezet door een politiepatrouille. De twee waren op terugweg van een feestje in discotheek Exo maar hielden er volgens de agenten ‘onverantwoord rijgedrag’ op na. Het duo bleek onder invloed te zijn maar weigerde volgens het parket van Dendermonde alle medewerking. “Ze waren niet alleen verbaal agressief, maar gingen ook over tot fysieke agressie. Zowel Jürne B. als Lorenzo W. deelden vuistslagen uit aan de politie. Vijf agenten werden daardoor arbeidsongeschikt.”

Openbaar aanklager Sabine Goeman tilde zwaar aan de feiten en liet beide mannen vervolgen voor de correctionele rechtbank van Dendermonde omwille van opzettelijke slagen en verwondingen en weerspannigheid. “De feiten zijn bijzonder ernstig”, zei de procureur. “Bovendien nemen deze mannen nu een slachtofferrol aan en hebben ze een klacht ingediend bij het comité P, wat totaal ongepast is. Ik vraag voor beiden een effectieve celstraf van twaalf maanden en een geldboete van 1.600 euro.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio