Fietser komt onder vrachtwagen terecht op druk kruispunt aan Sportpaleis

Print
Deurne / Merksem -

Op het kruispunt van de Bischoppenhoflaan met de Schijnpoortweg, op de grens tussen Merksem en Deurne, is dinsdag een fietser aangereden door een vrachtwagen. Het slachtoffer, een man van 36 uit Antwerpen, is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog verder onderzocht door een verkeersdeskundige. Een vrachtwagen van de Merksemse Rijschool kwam vanuit de Bischoppenhoflaan en wilde rechtsaf slaan en richting Merksem rijden.

Daarbij kwam een fietser onder vrachtwagen terecht. Het slachtoffer zat gekneld en de brandweer gebruikte luchtkussens om de vrachtwagen op te tillen zodat de fietser kon worden bevrijd. De medische hulpdiensten ontfermden zich ter plaatse over het slachtoffer, de brandweer plaatste een tent om de hulpverleners hun werk te kunnen laten doen. Getuigen verklaarden dat de fietser door het rood reed, maar dat kon nog niet officieel worden bevestigd.

De verkeershinder op het kruispunt was enorm. De Antwerpse politie trommelde extra manschappen op om de situatie in goede banen te leiden. De hinder was ook voelbaar tot op de Ring. Daarom werd de federale wegpolitie ook opgetrommeld om de situatie mee op te volgen.

Video: BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio