Advocaat Wout van Aert heeft duidelijke boodschap voor Nick Nuyens: “We zien elkaar in de rechtbank”

Nick Nuyens. Foto: Photo News

Advocaat Wout van Aert heeft duidelijke boodschap voor Nick Nuyens: “We zien elkaar in de rechtbank”

Print

Nick Nuyens en Chris ­Compagnie – het management achter ­Sniper Cycling – hebben voor het eerst publiekelijk gereageerd op de contractbreuk van Wout van Aert. In Het Laatste Nieuws leggen ze de schuld voor de verzuurde relatie helemaal bij de renner zelf. “Als Wout niet meteen zijn zin krijgt”, aldus Compagnie. “Dan verzuurt de boel.”

Ze schetsen het beeld van een moeilijk handelbare renner die het niet nauw neemt met zijn ­verplichtingen. “Wout heeft weinig respect voor contracten”, gaat Compagnie verder. “In zijn ­contract staat dat hij twintig dagdelen met sponsors moet spenderen. Een dagdeel is vier uur. Dat vindt hij allemaal te veel. Bij de cross gaat hij niet naar het tentje van Crelan, zelfs al staat dat in het contract…”

Compagnie en Nuyens hebben advocaat Rudi Desmet onder de arm genomen om de contractbreuk aan te vechten voor de ­arbeidsrechtbank. Volgens ­Desmet hebben zich geen ­ernstige feiten voorgedaan die een ontslag om dringende ­reden rechtvaardigen. “Mijn cliënt ontkent nadrukkelijk de beweerde ernstige feitelijkheid”, aldus ­Desmet. “Een en ander wordt ­volledig verkeerd voorgesteld.”

Walter Van Steenbrugge, de ­advocaat van Van Aert, las het ­interview gisteren met aandacht op zijn kantoor. “Ik ben niet onder de indruk. Maar het is nu duidelijk dat we het voor de rechtbank gaan uitvechten. Zoals ze in de Verenigde ­Staten zeggen: See you in court (we zien ­elkaar in de rechtbank, red.).”

Meer sportnieuws