© BELGA

Vergunning voor moskee op Linkeroever wél goedgekeurd door provincie, stad gaat in beroep

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag voor een moskee in de Pieter Doorlantlaan op de Antwerpse Linkeroever goedgekeurd, nadat de stad die eerder had geweigerd. Dat zegt Vlaams Belang. Provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) bevestigt de beslissing van de deputatie, na gunstig advies van de stedenbouwkundig ambtenaar. De stad ging wel meteen op haar beurt in beroep.

De vergunning werd aanvankelijk door de stad geweigerd vanwege de “te grote parkeerdruk op de buurt” en “onduidelijke intenties van de moskeevereniging”. De provinciaal stedenbouwkundig ambtenaar zou echter weinig stedenbouwkundige argumenten hebben gezien om ook na het door de moskeevereniging aangespannen beroep een vergunning te weigeren.

“Het advies was gunstig en dan hebben wij weinig ruimte om daartegen in te gaan”, zegt Luk Lemmens. De stad ging meteen in beroep tegen de beslissing, zodat het dossier nu naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen moet. Dat kan volgens Lemmens nog een hele tijd duren.

Vlaams Belang sprak zich eerder uit tegen de komst van de moskee, onder meer omdat die midden in een woonwijk voor (parkeer)overlast zou zorgen en er eveneens een koranschool zou worden ondergebracht. De partij “beraadt zich ook over mogelijke acties ter plaatse”, klinkt het maandag.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio