Spectaculaire beelden: vulkaan barst maar liefst 44 keer uit in amper week tijd

Print

Spectaculaire beelden: vulkaan barst maar liefst 44 keer uit in amper week tijd Video: Reuters

Spectaculaire beelden uit Indonesië, waar de Anak Krakatau de afgelopen dagen onophoudelijk bleef uitbarsten. Al sinds juni is de vulkaan actief, maar alle luchthavens blijven voorlopig open. Ook het toerisme in de nabije omgeving verloopt normaal. Aan lokale inwoners en toeristen wordt wel gevraagd om zich niet dichter dan twee kilometer bij de vulkaan te begeven.

35.000 doden

Dat de vulkaan zo nauwlettend in de gaten wordt gehouden, heeft te maken met een drama uit 1883. Een uitbarsting van de Krakatau leidde toen tot een enorme tsunami die aan meer 35.000 mensen het leven kostte. Pas in 1927 ontstond het eiland Anak Krakatau, na een uitbarsting onder de zeespiegel.

Nog meer spectaculaire beelden:

Grieks strand bedekt met meterslange spinnenwebben

Video: Ruptly

Een akelig spektakel in het westen van Griekenland, meer bepaald in het dorp Aitoliko. Daar bedekt een driehonderd meter lang spinnenweb de kustlijn. Volgens experten gaat het om een seizoensgebonden fenomeen. Tetragnathaspinnen maken nu enorme nesten om te paren. En de combinatie van hoge luchtvochtigheid en aangename temperaturen zorgen ervoor dat het dorpje de ideale plek is voor de spinnen.

MEEST RECENT