© kma

© kma

© kma

1 / 3

Konijnenasiel en -hotel stelt nieuw kippenproject De Scharrelhoeve voor tijdens opendeur.

Ondanks het hondenweer kwamen zondag heel wat dierenliefhebbers naar de opendeur van het konijnenasiel van Annelies Coosemans in Pulderbos. Ze lanceert deze maand ook haar kippenproject De Scharrelhoeve, voor wie gelukkige kippen wil eten.

Kristin Matthyssen

Annelies Coosemans is honden-, katten- en konijnentrimmer. Met haar Poezewoef-mobiel komt ze bij de klant aan huis. Intussen zijn daar nog een katten- en konijnenhotel en een konijnenasiel bijgekomen, thuis in de Elzenstraat.

“Ik werk als tussenschakel voor de vzw Jodipro, die naast het opvangen van knaagdieren en konijnen ook ex-proefdieren herplaatst. Al onze konijnen zijn gevaccineerd en de rammelaars zijn gecastreerd. Omdat konijnen groepsdieren zijn, plaatsen we ze bij voorkeur per twee.”

Op de opendeur vonden drie konijntjes en twee katten een nieuwe thuis. “De meest gehoorde afstandsreden is dat mensen het konijn voor hun kind hebben gekocht, maar dat het kind er niet meer naar omkijkt. Of dat ze 'verrast' werden met een nestje.”

Annelies geeft ook konijnenworkshops, want er bestaan veel misverstanden. Zo eet een langoor twee keer per dag zijn blindedarmkeutels op, u hoeft zich dus geen zorgen te maken als uw Snuffie zoiets doet. Overdrijf niet met wortels, want ze bevatten veel suiker. “Maximaal 30 gram wortels of fruit per dag volstaat”, zegt Annelies, die sinds kort ook De Scharrelhoeve begonnen is.

“Ik eet nauwelijks vlees, alleen nog maar wat kip. Maar mijn hart krimpt ineen als ik aan al die plofkippen moet denken die in zes weken tijd slachtrijp zijn. Daarom kweken wij hier in een weide in de Elzenstraat nu Franse vleeskippen van het ras Faverolle op, een traaggroeiend ras met sappig, wit, dradig vlees. Ze genieten hier van een stressvrij, natuurlijk scharrelbestaan, tot ze op de leeftijd van vier maanden worden geslacht. Ook kwartels zijn te koop.”

Je kunt met een groep vrienden een lot kopen. Het vlees ophalen kan in Pulderbos of Broechem. De eerste 'Scharrelhoevekippen' zijn vanaf half oktober beschikbaar.

Een andere nevenactiviteit is de verkoop van doodskisten voor konijnen, cavia's, katten en honden, met een bedje van hooi en een met hooi gevuld hoofdkussentje.

www.poezenwoef.be

Kippenproject, zie Facebookpagina De Scharrelhoeve

Kristin matthyssen ¦Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio