Werknemers Belgoprocess leggen het werk neer

Foto: Tommy Maes

Werknemers Belgoprocess leggen het werk neer

Print
Dessel / Mol -

Bij Belgoprocess, het bedrijf dat in Dessel en Mol radioactief afval opslaat en verwerkt, is een staking aan de gang. Dat meldt de directie.

De aanleiding van de stakingsactie is de geplande doorvoering van een nieuw loonbeleid, gebaseerd op competenties en prestaties eerder dan gebaseerd op leeftijd en anciënniteit.

“De onderhandelingen over het nieuwe loonbeleid zijn reeds twee jaar het onderwerp van vergaderingen en overleg met vertegenwoordigers van de syndicale partners. Er was een wederzijds akkoord gemaakt om de onderhandelingen over dit nieuwe loonbeleid midden dit jaar te finaliseren. Deze onderhandelingen hebben echter niet geleid tot het gewenste resultaat”, meldt de directie in een persbericht. “De directie heeft daarop beslist het nieuwe loonbeleid in te voeren voor nieuwe medewerkers. Dit zal enkel een impact hebben op nieuwe medewerkers die in de toekomst (maart 19) aangeworven zullen worden.”

Er is geen veiligheidsprobleem in het bedrijf en alle nodige instanties werden van de personeelsstaking op de hoogte gebracht.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio