© BELGA

Belgian Cats beginnen verschroeiend aan allereerste WK en winnen van ontzettend zwak Puerto Rico met 50 (!) punten verschil

De Belgian Cats zijn hun WK verschroeiend begonnen. De Belgische basketvrouwen vermorzelden in hun eerste match een erg zwak Puerto Rico met 36-86. Vooral in de beginfase bliezen de Cats hun tegenstander volledig weg. Na de eerste helft stond het 45-3 en nadien konden ze hun eerste WK-match ooit eenvoudig uitspelen.

jefi, blg

De Belgen namen meteen het heft in handen en kwamen al snel 5-0 en daarna zelfs 16-1 voor. Na het eerste kwart stond er 18-3 op het scorebord, bij de rust 48-6. Na de pauze gingen de Cats door op hun elan. Bij het einde van het derde kwart leidden de roodhemden met 72-18.

© BELGA

Dankzij de ruime zege nemen de Belgen een stevige optie op de barrages. Die zijn weggelegd voor de nummers twee en drie van elke groep. De poulewinnaars stoten rechtstreeks door naar de kwartfinales. Met ook nog Aziatisch kampioen Japan en Europees kampioen Spanje in de poule, is België daarvoor geen favoriet. Spanje klopte zaterdag Japan met 84-71. Zondagnamiddag (14u30) komen de Belgen al opnieuw in actie tegen Japan, dinsdagavond (21u) wacht Spanje.

© BELGA

België neemt voor het eerst deel aan het WK basket voor vrouwen. Bondscoach Philip Mestdagh putte voor zijn selectie grotendeels uit de groep die vorig jaar brons haalde op het EK. Ann Wauters, lang op de sukkel met knieproblemen, kwam niet in actie.

© BELGA

Meer sportnieuws